VARKENSHOUDERIJ
AKKERBOUW
BOER EN OMGEVING

WIE ZIJN WIJ

Geschiedenis

In 1978 is het bedrijf aan de Molendijk in Hulsel door Theo en Jo van Aaken gekocht. Bij aankoop was dit een vleeskuikenbedrijf. Na de aankoop is er direct gestart met de ombouw naar een zeugenbedrijf; een flinke verbouwing. In 1992 is er een biggenstal gebouwd en in 1996 een nieuwe kraamstal. Mede onder invloed van het toetreden van zoon Hans in de VOF in 1998, is het bedrijf in de daaropvolgende jaren een aantal keren uitgebreid: In 2004 een kraam- en biggenstal en in 2008 een dragende zeugenstal en biggenstal. Tevens is er in die periode meer landbouwgrond voor het bedrijf ter beschikking gekomen. Deze wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van maïs, dat in de vorm van CCM als voer naar de varkens gaat. In 2006 is zoon Hans met Karin op het bedrijf komen wonen, en in 2007 zijn zij getrouwd. Inmiddels hebben zij drie kinderen; Teun en Evi en Jelle. In 2016 heeft Hans het bedrijf overgenomen. Op dit moment werken naast Theo, Hans en Karin nog vier personen meer in het bedrijf, al dan niet parttime.


Toekomst

Ons ideaal is een toekomstgericht en duurzaam varkensbedrijf. Een bedrijf dat sociaal, veterinair (diergeneeskundig), ecologisch (milieuvriendelijk) en economisch verantwoord is, waarbij het creëren van maatschappelijk draagvlak onderdeel is van de bedrijfsdoelstellingen. Wij streven ernaar om samen met het gezin een goed resultaat te behalen door professioneel met de dieren om te gaan, zodat wij trots kunnen blijven om varkensboer te zijn.

Voorwaarden om deze doelstelling te bereiken:

Onze dieren moeten het goed hebben
  • Wij bieden een aangename werkplek voor ons personeel
  • Het fokken en afleveren van kwalitatief goede biggen met een hoge gezondheidsstatus
  • De afzet van mest grotendeels op eigen grond door mest te scheiden in dikke en dunne fractie
  • Wij houden varkens met aandacht voor de natuurlijke kringloop: Onze varkens produceren mest, deze wordt op onze grond uitgereden, zodat er goede maïs geteeld kan worden. Vervolgens wordt deze maïs (CCM) weer aan onze varkens gevoerd
  • Het actief volgen van ontwikkelingen in de sector
  • Voldoende aandacht houden voor het gezin en het gezin betrekken bij het bedrijf
  • Contact onderhouden met gelijkgezinde ondernemers voor een duurzame samenwerking voor het uitwisselen van sectorinformatie
  • Het volgen van opleidingen op gebied van ondernemingsvaardigheden